. o
Tuesday, August 01 @ 14:37:42 CEST


Οι ανοιξιτικες διακοπς δεν εναι απαρατητο να συνδυζονται με πολωρα ταξδια. Η αλλαγ παραστσεων και η απλυτη χαλρωση μπορε να βρσκονται μλις μερικ χιλιμετρα μακρι απ την πρωτεουσα. ν αποφασσετε να περσετε την Πρωτομαγι στο Σονιο, εναι σγουρο τι κνατε την σωστ επιλογ. Στο Σονιο θα χετε τη δυναττητα να επισκεφθετε το Να του Ποσειδνα και να θαυμσετε το υπροχο ηλιοβασλεμα. Η θα απ εδ σου κβει την ανσα. Σε μρα καθαρ μπορετε να διακρνετε πολλ νησι.

Θαυμστε το υπροχο ηλιοβασλεμα απ το Να του Ποσειδνα.

Ττοιες στιγμς, λληνας εσαι ξνος, μπανεις σε μεγλο δλημμα: Πς να χαρες καλτερα το ονειρεμνο ηλιοβασλεμα; Βλποντας τον λιο, κατεβανοντας, να παιχνιδζει με τις πανρχαιες κολνες, να τον αφσεις να διαθλται μσα απ το κρασοπτηρ σου σε κποιο παραθαλσσιο οικογενειακ ταβερνκι κτω απ τον βρχο;

Το Σονιο εναι νας τπος που πρπει οπωσδποτε να επισκεφτε ο κθε ταξιδιτης, ξνος λληνας. Εναι επσης μα απ τις ωραιτερες «κοντινς» εκδρομς για τους κατοκους της πρωτεουσας. Μλις 42 χλμ. απ την θνα, πενντα λεπτ διαδρομς αρκον για να σας μεταφρουν σε να ολτελα διαφορετικ σκηνικ, θαλασσιν, καλοκαιριν και απολτως μαγευτικ! 

Ιστορα

Ο Νας του Ποσειδνα απ τα ωραιτερα αρχαιοελληνικ μνημεα

Ξεκινντας, την περιγηση στο Σονιο, δεν εναι δυνατν να μην «ξεσκονσουμε» λγο τις ιστορικς μας γνσεις.

Το Σονιο εναι μια περιοχ ξεχωριστ. Οι αρχαοι Ελληνες την εχαν επιλξει για να χτσουν το φημισμνο ιερ του Ποσειδνα - και δεν εναι δσκολο να καταλβει κανες το λγο. Ωστσο, τα πργματα χουν αλλξει πολ απ ττε. Η περιοχ γμισε παραθεριστικς κατοικες, αλλ δεν «αλθηκε» απ τον «πολιτισμ»! Εξακολουθε να διατηρε αναλλοωτο εκενο το ιδιατερο «ρωμα» και το χαρακτρα που την κνει τσο μοναδικ...


Πανοραμικ θα του βρχου και του Ναο.

Σμφωνα με την ελληνικ μυθολογα, εκε αυτοκτνησε ο βασιλις της θνας, ο ιγαας, πφτοντας στη θλασσα. π τον βασιλι ιγαα παρνει το νομ του το ιγαο Πλαγος. Υπρχε εδ ιερ απ την εποχ του Ομρου. Ο Μενλαος σταμτησε εδ να προσκυνσει και να θψει τον τιμονιρη του πλοου του, τον Φρντι, που σκοτθηκε κατ τη διρκεια μιας καταιγδας. 

Το Σονιο, αν και ανκε διοικητικ στο αθηνακ κρτος, που τιμοσε ως προσττιδ του τη θε θην, αναζητοσε την ενοια του Ποσειδνα λγω της γεωγραφικς του θσης και της μεσης εξρτησς του απ τη θλασσα. Κντρο της λατρεας αυτς ταν ο νας του Σουνου, να απ τα αγαπημνα σημεα των αρχαιολατρν που επισκπτονται τη χρα μας. Eναι ργο του διου αρχιτκτονα που φτιαξε το να του Ηφαστου στο Θησεο της θνας. Σμφωνα με τους αρχαιολγους, τα απομεινρια του ναο που βλπουμε σμερα εναι το μεταγενστερο κτσμα που οικοδομθηκε στα ερεπια του πρτου ναο μετ την καταστροφ του απ τους Πρσες.

Σε μια απ τις κολνες του ναο, ο Βρετανς ποιητς Λρδος Μπιρον χει σκαλσει το νομ του.

Διαδρομ

Το ηλιοβασλεμα του Σουνου εναι απ τα διασημτερα στον κσμο.

Ταξιδεοντας απ τον παραλιακ δρμο απ θνα για το Σονιο, θα περσουμε μσα απ τα πιο ακριβ προστια της θνας και θρετρα της ττικς: Γλυφδα, Βολα, Βουλιαγμνη, Βρκιζα, γα Μαρνα, Φκαια, Λαγονσι, και νβυσσο. Ο δρμος, εκτς απ ελχιστες εξαιρσεις, ξετυλγεται συνεχς παραλιακ, επομνως οι εικνες του Σαρωνικο με τα μικρ νησκια του μας συντροφεουν σε λο το μκος της διαδρομς. 

Βρκιζα (31 χλμ.) 
ποτελε τπο παραθερισμο για πολλος θηναους, με ωραα ακτ και πλαζ του EOT με καμπνες, καμπνες δκλινες, γπεδα και σχολ θαλσσιου σκι. Η Βρκιζα μετονομσθηκε σε Aλανθο απ τις ομηρικς λξεις αλς και ανθς, δηλαδ λουλοδι της θλασσας. Κατ την αρχαιτητα αποτελοσε ναν απ τους πιο αξιλογους δμους, τον δμο ναγυροντος της ερεχθηδος φυλς, εν βρθηκαν επιγραφς που αναφρουν λατρεα Ηφαστου, θηνς και Διοσκορων, καθς και το ιερ της Μητρας των θεν που αναφρει ο Παυσανας. 

Λαγονσι (40 χλμ.) 
Η διαδρομ για το Λαγονσι εναι μαγευτικ, με γραφικος κλπους και καθαρ θλασσα. Πολλς ταβρνες και παραθεριστικ θρετρα κατακλζουν την περιοχ. Το συγκρτημα «Λαγονσι» διαθτει πλαζ οργανωμνη με πλρεις εγκαταστσεις, εν σε λο το μκος της ακτς υπρχουν ελεθερες αμμουδις σε γραφικος κολπσκους. 

νβυσσος - Λεγρεν (59 χλμ.). 

π τα Λεγερν η θα το βρχου εναι μοναδικ.

Περιοχ η οποα τουριστικ χει αξιοποιηθε πολ στα τελευταα χρνια, με μεγλα ξενοδοχεα και πολλς ψαροταβρνες. Τα Λεγρεν, λγο πριν φτσουμε στο Σονιο, εναι η ιδεδης περιοχ για συχο μπνιο στους απμερους κολπσκους. ποδοτικ περιοχ για ψρεμα.

Εκτς απ τον παραλιακ δρμο, μπορετε να ακολουθσετε τον δρμο θνα-Γλυφδα-Βουλιαγμνη-Σονιο, περντε απ τα Βλχικα της Βρης, φημισμνα για τις χασαποταβρνες με κυνγι και μπριζλες στα κρβουνα. 

Oσον αφορ τρα την περιοχ του Σουνου, η αλθεια εναι τι κρβει πολλ μικρ «μυστικ», τα οποα γνωρζουν καλτερα οι ντπιοι και λιγτερο οι επισκπτες... νμεσα σε αυτ και οι πμπολλοι μικρο και φιλικο κολπσκοι, ιδανικο για τις ανοιξιτικες βλτες σας... Πρπει, ωστσο, να σημεισουμε το εξς: το Σονιο μπορε να μην εναι αυτ που θα χαρακτηρζαμε «τουριστικ προορισμ», ωστσο μπορε να γνει ο ιδανικς προορισμς χαλρωσης και αναζωογνησης! 

Πως θα πτε:
Οδικς απ την θνα: 42χιλ 70 χλμ ανλογα με την διαδρομ που θα επιλξετε

Που θα μενετε:
Grecotel Cape Sounio, (67ο χλμ θηνν - Σουνου) τηλ. 22920 69700
ιγαον τηλ. 22920 39200
Σαρων  τηλ. 22920 39144

Που θα φτε:
Εκτς απ την εκλεκτ κουζνα του Grecotel Cape Sounio υπρχουν πολλς ψαροταβρνες στην γρω περιοχ, αλλ και χασαποταβρνες στη Βρη.
http://www.toursi.gr

URL
http://www.toursi.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=45